Sidste Nyt:

Birket og Omegns Borgerforening regner med i denne uge at underskrive den officielle aftale med Lolland Kommune om brugsret over Birket Skole med hensyn til kulturelle, sportslige og andre beboeraktiviteter. Borgerforeningen og sportsforeningerne har fået rådighed over skolen i 2009, og vi er allerede i gang med at igangsætte en række af de aktiviteter, som er ønsket af borgerne, samt flere arrangementer, som vil synliggøre Birket og Omegns særkende.

 

Den gamle skole er ved at blive frisket op for at kunne danne rammen omkring forskellige aktiviteter, fra internetcafé til møder for interessegrupper.

Fra midt i marts vil det være muligt at se en udstilling tilrettelagt af Birket Lokalhistoriske Arkiv om Birket skole gennem tiderne og høre et spændende foredrag om Skolen på Lolland og Falster før i tiden ved museumsformidler Ove Nielsen.

 

På lørdag den 14. februar klokken 14 – 17 indvier

 

Kunstens globetrotter Peter Haubro ”Biblioteket” på Birket Gamle Skole

 

med sine COLLAGER

 

Udstillingen er det første i det nyistandsatte lokale, som gennem året gerne skulle danne rammen omkring spændende præsentationer af lokale kunstnere, kunstnere, som er blevet inspireret af områdets smukke omgivelser eller som kommer med et frisk pust fra andre himmelstrøg.

 

Collager af Peter Haubro er en verden for sig selv – fuld af skønhed, bevægelse og dynamik med dybde af historie fra de mange lande, hvor kunstneren har hentet sin inspiration.

 

Peter Haubro er uddannet på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiet i København og på Academie la Grande Chaumiere i Paris.

Det sidste årti har Peter Haubro boet i Frankrig, først i Paris og nu i Marsanne, hvor han har sit atelier.

Hans kunst tager ofte afsæt i de mange rejser og længerevarende ophold rundtomkring i Europa – Frankrig, Spanien, Italien, Portugal og Albanien og i ophold under noget fjernere himmelstrøg som Kina, Indien, USA og Sydamerika.

 

Peter Haubros kunstudtryk er mangfoldigt - fra linoleumstryk, træsnit til store oliemalerier og collager. Han er bl.a. kendt for sin portrætkunst og har udover portrætter af flere surrealistiske kunstnere og store forfattere malet flere kendte danskere som Thorkild Bjørnvig og Klaus Rifbjerg.

 

Udstillingen i Birket viser flere forskellige serier af Peter Haubros collager, fra de lidt større til de helt små opfindsomme kuverter, som nærmest selv kan flyve af sted til adressaten.

 

Udstillingen finder sted fra lørdag den 14. februar til søndag den 1. marts.

Åbningstider: tirsdag til fredag 15 – 18, lørdag og søndag 13- 16

 

Libuse Müller

Birket og Omegns Borgerforening

    Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

    Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

 

Velkommen

 

 

 

SIDSTE NYT

 

 

NYHEDS-

ARKIV

 

Bestyrelsen:

 

 

Opslagstavlen:

 

 

Arrangementer:

 

 

Læserbreve:

 

 

Historie:

 Borgerforeningen

1953 - 2009

 

 

Lokale

Seværdigheder:

 

 

Gæstebog:

Her kan du komme med indlæg, kommentarer, ris & ros.

 

 

Find din

lokale forening:

 

 

Bliv medlem:

 

 

Vedtægter:

 

 

 

Forenings Nyt:

Det sidste nye fra de

andre foreninger i Birket