Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

    Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

 

Fra Birket og Omegns Borgerforening et rigtigt stort velkommen til Birket skole - på Birket skole.

Det er en stor dag, hvor Skolen atter åbner dørene - denne gang for at fortælle sin historie, og for igen at byde på muligheder.

Jeg er sikker på, at minder, gode historier og tilbageblik, svedeture og små og store sejre i skoletiden vil fylde lokalerne, og det er også meningen. Udstillingen er en ramme, som venter på at blive fyldt ud med jeres historier og oplevelser fra jeres tid på Skolen – I kan bidrage og hjælpe til med at fylde ud med navne, historier og minder fra ”dengang”.

Udstillingen er blevet til på rekordtid og har krævet en fantastisk indsats.

Willy Molin fra Borgerforeningen har sørget for, at rammen for udstillingen er i orden og har renoveret og malet lokalerne over de sidste mange uger. Birket Lokalhistorisk Arkiv har her på det sidste arbejdet i døgndrift og vi kan alle takke Edel Kristoffersen, Betty Nielsen, Paul Christensen, Anne Davis og ikke mindst Per H. Knudsen for at vi nu er omgivet af skolens historie.

Udover markeringen af, at Birket skole igen er stillet til rådighed for Birket Sogns borgere, markerer den Birket Lokalhistoriske Arkivs 20 års jubilæum sidste år.

Vi skal også tænke tilbage og takke dem, som dengang for snart 21 år siden indså, hvor vigtigt lokalhistorie er for ens bevidsthed om tilhørsforhold og respekt for ens rødder og lokalområde. Tak til Bjarne Lund Hansen og alle dem, som har været med fra den spæde begyndelse og tak til Edel Kristoffersen. og støttekredsen, som fortsat værner om idéen.

Vi regner med, at der udover åbningsdagen i dag, bliver mulighed for at mødes, fortælle historier, more sig eller være lidt melankolske sammen over alt det som ”har været”.

Men udstillingen er også ment som en start på noget, som tager afsæt i et fast fundament, hvor minderne kommer til at varme og gamle venskaber genopstår.

Tænk på, at det er ret unikt, at netop Birket Sogn har formået at tiltrække og fostre borgere, som turde tænke på fremtiden. Vi var aldrig nået så langt, uden at Signe Stub havde tænkt på vores fremtid.

 

Libuse Müller, Birket & Omegns Borgerforening

Libuses tale ved udstillingen om Birket Skole:Velkommen til Birket Skole - på Birket Skole....

 

Velkommen

 

 

 

SIDSTE NYT

 

 

NYHEDS-

ARKIV

 

Bestyrelsen:

 

 

Opslagstavlen:

 

 

Arrangementer:

 

 

Læserbreve:

 

 

Historie:

 Borgerforeningen

1953 - 2009

 

 

Lokale

Seværdigheder:

 

 

Gæstebog:

Her kan du komme med indlæg, kommentarer, ris & ros.

 

 

Find din

lokale forening:

 

 

Bliv medlem:

 

 

Vedtægter:

 

 

 

Forenings Nyt:

Det sidste nye fra de

andre foreninger i Birket