Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

Den 10. maj åbnede Borgerforeningen tredje udstilling.

Denne gang var det Leila Martini, som havde taget initiativ til udstillingen ”Tre generationer”, som udover hendes egne værker præsenterer værker af hendes far, Henning Nielsen, og af sønnen, Magnus Martini Poulsen.

Se omtalen fra Folketidende og på Kultunaut.

 

Birket Skole i Birket Skole – en udstilling, som Birket Lokalhistoriske Arkiv har tilrettelagt, har siden åbningen den 14. marts været et tilløbsstykke.

Familier og venner til de tidlige elever fra Birket besøger skolen for at genopfriske minder og finde sig selv eller sine på billederne.

Flere familiefester og sammenkomster er sluttet med et besøg i Birket skole, og der er allerede flere, som har bestilt besøg på udstillingen i forbindelsen med klassesammenkomster.

Tilbageblik på aktiviteterne: Fra Galleri til landsbyvandring -Masser af aktiviter i foråret og flere er på vej........

Generalforsamlingen den 31. marts blev afholdt i Signe Stubs Sognegård med omkring 40 tilstedeværende. dagsordenen se beslutnings-referatet).

Efter generalforsamlingen havde vi besøg af musikeren og kunstneren Mehrdad Zamani fra Odense. Udover musik på hans yndlingsinstrument, santur, fik vi mulighed at følge Mehrdad gennem hans begivenhedsrige liv i Iran og senere i Danmark.

Han fik os næsten til at glemme Birket og generalforsamlingen, og det var svært at give slip på ham igen trods den sene time.

 

Den 1. april afholdt Landdistriktsnetværk Lolland den fjerde af sine landsbyvandringer i Birket og Omegn.

Efter Søllested, Onsevig og Sandby kom turen til Birket, og der var mange, som fandt til Birket denne solrige aften. Mange udenbys, men også en del af de lokale borgere syntes, at det var spændende, at opdage deres landsby og den smukke omegn af Birket. Takket være Funchs busser fik deltagerne udover vandringen gennem Birket også mulighed for at se en del historiske steder og den smukke natur omkring Birket. Rundturen startede ved Birket Skole, og fortsatte ad Signe Stubsvej til kirkegården, hvor historien bag klokketårnet og Signes træsko var hovedpunkterne i Bjarne Lund Hansens foredrag.

Derefter gik turen gennem Ravnsby til Ravnsborg Voldsted videre til Grusgraven.

Her overtog Dan Bjørn mikrofonen, og fortalte på en spændende og personlig måde om Kragenæs lokalhistorie.

 

Busturen sluttede ved Signe Stubs Sognegården, hvor vi fik den sidste del af by historien.

Turen sluttede på Birket skole, hvor der var tid til spørgsmål og en kort paneldebat om Birket, skolen, Mulighedernes Land, Landdistriktsnetværket og sikkert meget mere. Derefter blev serveret sandwiches og lidt at drikke, og snakken gik livligt videre.

Alt i alt blev det en god aften, hvor Birket og Omegn kom på landkortet for mange udenbys, som indså, at de ikke havde været klar over, hvor smuk og spændende, der er i vores område.

En stor tak til Bjarne Lund Hansen, Flemming Funch og Dan Bjørn for deres medvirken. Se flere billeder fra landsbyvandringen: Klik her

 

Landdistriktsnetværkets vandringer kan varmt anbefales, den næste blev afholdt i Utterslev den 5. maj og 10. juni mødes vi i Errindlev.

 

 

Udstillinger i ”Biblioteket” på Birket skole.

 

 

Peter Haubro åbnede Biblioteket med Collager i februar, (se tidligere omtale), men allerede den 29. marts kom den næste udstilling med Grethe Bull Sarning og Birgit Guldager. Det blev et rigtigt tilløbsstykke, hvor kunstnerne nærmest holdt åbent dagligt omkring Påsken og videre til den 26. april, hvor borgerforeningen hjalp med vagter i åbningstiden. Mange fra nær og fjern fandt vej til Birket for at beundre den meget smukt sammensatte udstilling. Det var tydeligt, at det var to erfarne kunstnere, som samarbejder godt og præsenterer deres værker på en indbydende måde.

Musikeren og kunst-neren Mehrdad Zanani underhold forsamlingen i en times tid…..

Bjarne Lund Hansen  holdt foredrag ved byvandringen  ved klokketårnet og ”Signe Stubs træsko”.

Dan Bjørn klør sig i nakken, men ved godt hvad han skulle fortælle om Kragenæs…….

Selv borgmesteren var til udstilling i Birket. Her er Stig Vestergård i samtale med kunstneren Peter Haubro…..

Formanden Knud Jørgen Skytte takker Edel Kristoffersen for et fantastisk stykke arbejde i mere end 20 år…….

Margrethe Rasmussen er lige fyldt 85, men kunne tydelig huske førstelærer Olsen

”Fysiklokalet”  var fyldt til bristepunktet med tilhørere til foredraget om Birket Skole…...

    Forside:        Bestyrelsen:     Arrangementer:        Mulighedernes Land:    Lokale Seværdigheder:    Find din  lokale forening:    SIDSTE NYT       Birket Lokalhistorist Arkiv        

Tekstfelt:

 

Velkommen

 

 

 

SIDSTE NYT

 

 

NYHEDS-

ARKIV

 

Bestyrelsen:

 

 

Opslagstavlen:

 

 

Arrangementer:

 

 

Læserbreve:

 

 

Historie:

 Borgerforeningen

1953 - 2009

 

 

Lokale

Seværdigheder:

 

 

Gæstebog:

Her kan du komme med indlæg, kommentarer, ris & ros.

 

 

Find din

lokale forening:

 

 

Bliv medlem:

 

 

Vedtægter:

 

 

 

Forenings Nyt:

Det sidste nye fra de

andre foreninger i Birket